Според него позицията на Радев заплашва националния интерес на България, защото

...
Според него позицията на Радев заплашва националния интерес на България, защото
Коментари Харесай

Христо Иванов: Радев заплашва националния интерес, щом се дразни, значи сме на прав път

Според него позицията на Радев заплашва националния интерес на България, тъй като той е еднопосочен. Нашият интерес е да има здрави гаранции за сигурността на границите ни в района и сигурността на интернационалното право, добави Иванов, като напомни декларацията на Демократична България от 13-ти май 2022-ра за депутинизация на страната.

По думите на водача на " Да, България " президентът се държи все едно е в акция. Иванов напомни и откриването на събора " Рожен ", където Радев е произнесъл една от най-разделящите речи в историята на българското президентство. 

" Дори тогава, когато би трябвало да е знак на обединяване, той съумя да произнесе една от най-разделящите речи в историята на българското президентство. Това е явно държание в акция на човек, който продължава да търси способи да разшири своето въздействие, лишен от главната опция, която имаше през служебните държавни управления. Това го изнервя и търси други способи да всява разделяне и да влезе на политическия терен ", добави Христо Иванов.

Народният представител разяснява и тематиката с конституционните промени, като съобщи, че е стартирана неофициална работа в конституционната комисия по законодателната техника.

" Там тече координиране, дано да забележим какво ще се схванат сътрудниците. ПП-ДБ имаме законопроект, който е координиран и разискван с " Правосъдие за всеки ", сподели още той.

" Това, че този състав на Висш съдебен съвет продължава да не осъзнава своята дълбока нелегитимност и с дейностите си да заплашва националните ползи, тъй като опитите им по всевъзможен метод да попречат на започването на използването на механизма за следствие на основния прокурор и на зам.-главните прокурори, които категорично са планувани в механизма, демонстрира за следващ път, че тези хора дотам нямат връзка с действителността, че даже не схващат, когато заплашват подобен приоритет какъвто е присъединението ни към Шенген ", изясни Иванов. И добави, че съгласно него членовете на Висш съдебен съвет би трябвало освен да се замислят дали могат да вземат такива значими решения, само че и дали въобще могат да се върнат към упражняването на магистратската специалност, тъй като трайно ерозират доверието в правораздаването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР